Català Español* Français* English*

Notícies

Girona, Temps de Flors consolida l'èxit de públic i augmenta el nombre pernoctacions a la ciutat

dimecres 24 de maig de 2017

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha fet balanç avui de la 62a edició de Girona, Temps de Flors, que ha tingut lloc a la ciutat del 13 al 21 de maig. Enguany s’han pogut visitar 195 projectes distribuïts en 156 espais diferents.


Tal com ha explicat la regidora, i a l’espera d’obtenir les dades de l’estudi que s’ha encarregat a Telefònica, s’estima que enguany hagin visitat la ciutat una xifra similar de persones que en la darrera edició. “Les dades són molt positives i podem concloure que Temps de Flors ha estat un èxit. Hem mantingut el nombre de visitants i ens situem amb una quantitat sostinguda que pensem que la ciutat pot assumir, tant pel que fa a serveis municipals com a serveis de ciutat. La ciutat està ben preparada per rebre aquest volum de visitants”, ha remarcat Glòria Plana Yanes, que ha explicat que s’ha reduït un 80% la campanya de difusió de l’esdeveniment en els darrers dos anys. Durant els 9 dies de Girona Temps de Flors, els dos punts d’informació turística de la ciutat han registrat un total de 8.278 enquestes, una xifra molt similar a la de la passada edició (en la qual se’n van comptabilitzar 8.510) i que exemplificaria també aquest manteniment en la xifra de visitants.

La regidora ha subratllat que han augmentat les pernoctacions a la ciutat respecte l’any passat. “La nostra aposta per treballar el mercat francès i britànic durant tot l’any ha donat un bon resultat”, ha subratllat la regidora, que ha assenyalat que el turista francès ha pernoctat a la ciutat un o dos dies i que el britànic ho ha fet 3 o 4 dies. Els establiments d’allotjament turístic han arribat a una mitjana del 88,45% d’ocupació aquests dies, gairebé 4 punts per sobre de la mitjana de l’any passat (84,59%).

“Temps de Flors és ja un referent en l’àmbit europeu i un esdeveniment que mou la ciutadania i té una implicació social molt important. Vull donar les gràcies als més de 1.000 voluntaris i a les quatre associacions que han fet possible aquesta 62a edició. Vull reconèixer públicament la feina de tots els artistes que han fet uns projectes extraordinaris, alguns de més originals, altres de més tradicionals, altres de més elegants, altres més creatius o altres més curiosos. Els vull agrair a tots la feina ben feta”, ha remarcat la regidora.

MÉS INFORMACIÓ
Nota de premsa


Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010