Català Español* Français* English*

Notícies

"Orgasme floral" guanya la segona edició del Festival Just for Flowers

dilluns 22 de maig de 2017

L'escola Estació s'endú el Premi millor Spot.


La segona edició del Festival de curtmetratges exprés Just for Flowers ha atorgat el primer premi, de 500 euros a ''Orgasme floral'', realitzat pel grup cassanenc la Divina Tramoia per "escriure un guió original i atrevit i saber integrar perfectament els elements que es demanaven: una bona càmera oculta, la localització del temps de flors i l'objecte (que aquest any ha estat una bombeta)''.

El jurat, format per personalitats destacades en el món audiovisual, ha optat per donar el segon premi, de 300 euros a '''Temps de plors'', de Ivan Mulero, "per la seva complicitat i el to fresc explicat amb gran sentit de l'humor.

El tercer premi, de 100 euros ha estat per ''The day of the ant" de Kilian Soler per '' la seva impecable realització i per explicar en to irònic una analogia vital i expressar metafòricament l'allau de gent del Temps de Flors comparat amb el món de les formigues".

El jurat ha decidit atorgar un premi especial a la ''millor càmera oculta'', amb un sopar al restaurant Els Jardins de la Mercè per a "Tu tampoc" del jove realitzador Joan Cornellà.

Per altra banda, el premi que dona la organització del Festival ha estat per a " Genocidi floral" del grup Xuxos de mel, integrat per estudiants d'un curs de guió. El premi ha consistit en un sopar als Jardins de la Mercè, un sopar al Km0 i un vermut a Can Gombau. El jurat en aquest cas ha valorat "la seva idea original i el tractament de la càmera oculta dins el certamen de Temps de Flors".

El concurs de curtmetratges Just for flowers consisteix en realitzar un curtmetratge de 3 minuts en 36 hores i ha d'incorporar un objecte sorpresa que facilita la organització quan es dona de tret de sortida del Festival, un punt de localització del ''Temps de Flors" assignat per sorteig i una escena de càmera oculta.

Pel que fa el concurs d'espots ''Spring final'', un nou concurs previ al festival, pensat per fomentar la participació de públics no habituals, com gent gran, joves i gent amb risc d'exclusió social, el premi ha estat pels nens i nenes de 1r de cicle inicial de l'escola l'Estació de Sant Feliu de Guíxols, pel seu Spot "Just for flowers i els Dalton", valorat en 200 euros. El jurat ha dictaminat " ser l'espot que millor ha plasmat els valors del festival, és original i divertit i té una bona realització i muntatge''. El jurat, però, també ha volgut premiar amb un sopar als Jardins de la Mercè per a 2 persones a l'espot "Tu també pots" per trencar els tabús dels públics i fer -los fàcil i animar a participar al concurs.

Pel que fa a la millor foto d'instagram, ha guanyat la fotografia de Miquel Resclosa, també premiada amb un sopar.

Durant la gala s'han projectat els curts i posteriorment s'han lliurat els premis, en una vetllada on ha participat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, els regidors Glòria Planas i Carles Ribas i el delegat de cultura de la Generalitat, Francesc Ten. Tan l'Ajuntament com la Generalitat ha donat suport al festival i han apostat pel Festival Just for Flowers com a plataforma participativa aportant el seu gra de sorra per Temps de Flors amb un concurs de curtmetratges exprés.

Durant l'acte de lliurement de premis també han tingut lloc les actuacions musicals de Pulpopop i Jordi Clà i Xico.Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010