CatalÓ Espa˝ol* Franšais* English*

NotÝcies

"Orgasme floral" guanya la segona ediciˇ del Festival Just for Flowers

dilluns 22 de maig de 2017

L'escola Estaciˇ s'end˙ el Premi millor Spot.


La segona ediciˇ del Festival de curtmetratges exprÚs Just for Flowers ha atorgat el primer premi, de 500 euros a ''Orgasme floral'', realitzat pel grup cassanenc la Divina Tramoia per "escriure un guiˇ original i atrevit i saber integrar perfectament els elements que es demanaven: una bona cÓmera oculta, la localitzaciˇ del temps de flors i l'objecte (que aquest any ha estat una bombeta)''.

El jurat, format per personalitats destacades en el mˇn audiovisual, ha optat per donar el segon premi, de 300 euros a '''Temps de plors'', de Ivan Mulero, "per la seva complicitat i el to fresc explicat amb gran sentit de l'humor.

El tercer premi, de 100 euros ha estat per ''The day of the ant" de Kilian Soler per '' la seva impecable realitzaciˇ i per explicar en to ir˛nic una analogia vital i expressar metaf˛ricament l'allau de gent del Temps de Flors comparat amb el mˇn de les formigues".

El jurat ha decidit atorgar un premi especial a la ''millor cÓmera oculta'', amb un sopar al restaurant Els Jardins de la MercŔ per a "Tu tampoc" del jove realitzador Joan CornellÓ.

Per altra banda, el premi que dona la organitzaciˇ del Festival ha estat per a " Genocidi floral" del grup Xuxos de mel, integrat per estudiants d'un curs de guiˇ. El premi ha consistit en un sopar als Jardins de la MercŔ, un sopar al Km0 i un vermut a Can Gombau. El jurat en aquest cas ha valorat "la seva idea original i el tractament de la cÓmera oculta dins el certamen de Temps de Flors".

El concurs de curtmetratges Just for flowers consisteix en realitzar un curtmetratge de 3 minuts en 36 hores i ha d'incorporar un objecte sorpresa que facilita la organitzaciˇ quan es dona de tret de sortida del Festival, un punt de localitzaciˇ del ''Temps de Flors" assignat per sorteig i una escena de cÓmera oculta.

Pel que fa el concurs d'espots ''Spring final'', un nou concurs previ al festival, pensat per fomentar la participaciˇ de p˙blics no habituals, com gent gran, joves i gent amb risc d'exclusiˇ social, el premi ha estat pels nens i nenes de 1r de cicle inicial de l'escola l'Estaciˇ de Sant Feliu de GuÝxols, pel seu Spot "Just for flowers i els Dalton", valorat en 200 euros. El jurat ha dictaminat " ser l'espot que millor ha plasmat els valors del festival, Ús original i divertit i tÚ una bona realitzaciˇ i muntatge''. El jurat, per˛, tambÚ ha volgut premiar amb un sopar als Jardins de la MercŔ per a 2 persones a l'espot "Tu tambÚ pots" per trencar els tab˙s dels p˙blics i fer -los fÓcil i animar a participar al concurs.

Pel que fa a la millor foto d'instagram, ha guanyat la fotografia de Miquel Resclosa, tambÚ premiada amb un sopar.

Durant la gala s'han projectat els curts i posteriorment s'han lliurat els premis, en una vetllada on ha participat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, els regidors Gl˛ria Planas i Carles Ribas i el delegat de cultura de la Generalitat, Francesc Ten. Tan l'Ajuntament com la Generalitat ha donat suport al festival i han apostat pel Festival Just for Flowers com a plataforma participativa aportant el seu gra de sorra per Temps de Flors amb un concurs de curtmetratges exprÚs.

Durant l'acte de lliurement de premis tambÚ han tingut lloc les actuacions musicals de Pulpopop i Jordi ClÓ i Xico.Plaša del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010