Català Español* Français* English*

Notícies

Comença la 62a edició de ‘Girona, Temps de Flors’ amb la ciutat plena de visitants des de primera hora del matí

dissabte 13 de maig de 2017

La mostra s’ha inaugurat a les escales de la Catedral davant un muntatge que permet als visitants pujar i baixar l’escalinata per primera vegada durant el Temps de Flors


Centenars de gironins i visitants ja passegen des de primera hora d’aquest matí per la 62a edició de ‘Girona, Temps de Flors’. La mostra, que s’allarga fins el 21 de maig, ha donat el tret de sortida amb la inauguració oficial aquest migdia a les escales de la Catedral. S’ha fet davant de nombrosos visitants i del muntatge més concorregut, any rere any, durant el Temps de Flors. Es tracta de la composició que ocupa les emblemàtiques escales de la Catedral i que s’anomena “Codi Petri”. A través de miralls, altera la percepció clàssica de l’escalinata i convida el visitant al descobriment de múltiples perspectives que canvien en funció de la franja horària. A més, aquest any i per primera vegada, la composició permet que els visitants puguin pujar i baixar les escales, formant part del muntatge.


Durant la inauguració, la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha explicat que durant nou dies es podrà passejar per un total de 195 projectes distribuïts en 156 punts al llarg de l’itinerari floral que transcorre, en la seva major part, pel Barri Vell. En aquesta edició hi haurà 16 projectes i 22 espais més que en l’edició anterior, entre exposicions, monuments, patis i jardins. La mostra compta aquest any amb més d’un miler de voluntaris que vetllaran pel seu bon funcionament. A més, Plana ha agraït a totes les persones i associacions que fan possible l’èxit que té el Temps de Flors.

L’exjugadora de bàsquet i excapitana de l’Uni Girona, Noemí Jordana, ha estat la convidada d’aquesta 62a edició. Durant la seva intervenció ha assegurat que “és un honor fer aquest discurs durant una de les festes més rellevants de la ciutat que m’acull des de fa anys”. La torellonenca ha explicat que proclama als quatre vents la ciutat: “a les jugadores estrangeres dels altres equips els ensenyo la ciutat, la seva gastronomia, els parlo dels actes i festes que s’hi fan...”. Ha demanat als assistents que “quan visiteu els patis i racons guarnits, dieu als responsables del muntatge si us ha agradat. A tothom li agrada que li reconeguin la bona feina”.

Alguns dels projectes que es podran veure durant els nou dies del festival evoquen la crisi dels refugiats. De manera espontània, diversos artistes i creadors han proposat obres sobre aquesta temàtica, que es podran veure al mirador de les Dones i al centre de la ciutat.

En aquesta nova edició del festival de les flors, per facilitar la descoberta d’espais que sovint poden passar desapercebuts pel visitant, s’han senyalitzat de forma expressa deu racons amb encant: el passeig Arqueològic, els jardins de la Francesa, la capella de Sant Cristòfol, les escales de Sant Llorenç, la cisterna i la carbonera del Museu d’Història de Girona, l’església de Santa Llúcia, l’antic Cinema Modern, el refugi antiaeri del jardí de la Infància, el pont de les Peixateries Velles i el pati de les Magnòlies.


Vegeu tota la nota de premsa

Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010