Català Español* Français* English*

Agenda

Les fades de la Comtessa Ermessenda

Tipus:Inauguració
Data:
Lloc:Monestir de Sant Daniel
Preu:Gratuït

Enguany la proposta per al monestir de Sant Daniel vol il·lustrar la vegetació de boscúries i camins de la seva vall d’una manera ben particular. La fantasia dona la mà a les boires gebrades i figures mítiques de la vall, on les antigues trementinaires es confonien amb les fades de les fondalades per collir herbes prodigioses que guarien tots els mals.
Ben segur que més d’un cop aquesta contrada ha estat venerada per la fundadora del monestir de Sant Daniel, la comtessa Ermessenda.
La particularitat del muntatge es concreta en tres instal·lacions diferents vinculades als espais on estaran situats:
- Al pati central del claustre s’hi veuran les figures que volen significar les fades, les trementinaires i fins i tot la pròpia Ermessenda. Elles, a mode d’esperits, passegen dia i nit pel monestir, envoltades i vestides de natura.
- El següent espai l’hem de situar al corredor del claustre, que el visitant ha de recórrer per arribar al centre, on l’esperen les figures mítiques. Serà en aquest espès corredor on es veuran les frondoses boscúries a mode de panells farcits de matèria tèxtil i floral entre les columnes del claustre.
- La instal·lació de l’entrada dóna acollida a qui la travessa amb un homenatge a la tècnica d’execució dominant a tot el muntatge: la punta al coixí, de la mà de l’art floral.
Per concloure, només cal afegir que les tres instal·lacions pretenen representar el lligam de la tradició històrica, les creences populars, l’art floral i la tradició artesanal.

Ho organitza: Associació de Puntaires de Girona.

Plaça del Vi, 1
17004 GIRONA
Tel. 972 419 010